De dekking

Niet helemaal volgens planning, maar daardoor niet minder gewenst. Midden in de puppentijd van het B-nest besloot Ayla loops te worden. Olaf en ik overwogen wat te doen, zouden we… of toch maar even niet. We besloten maar even niet, even bijkomen van de puppentijd, want een nestje is heel erg leuk, maar vergt ook heel veel tijd en energie. Afijn, na een aantal opties om de honden uit elkaar te kunnen houden zat er niks anders op dan Askur en Ayla in één huis van elkaar gescheiden te houden. Een behoorlijke taak met een nest puppen van een week of 8 oud die regelmatig buitengezet moeten worden, maar het lukte… Totdat… de kinderen s’avonds thuis kwamen en ik aan ze vroeg alvast naar boven te gaan om hun pyjama’s aan te trekken. Ayla is geplakt aan Sverre (de oudste zoon) en liep dus zoals altijd mee naar boven. Letterlijk binnen één minuut hoorde ik Sverre helemaal overstuur schreeuwen en tegelijkertijd hoorde ik Ayla piepen (dat doen teven wanneer de koppeling plaats vind). Ik dacht meteen “Oeps… en… SHIT”, want ik wist wat dit betekende. Ik haasten me naar boven, waar ik Askur voldaan aan Ayla gekoppeld zag staan, tegelijkertijd moest ik de kinderen gerust stellen en hun eerste voortplanting bij dieren geven, terwijl ik zelf eigenlijk ook we een beetje van slag was. Het leverde ook wel een grappig moment op, want ja wie kan als negenjarige jongetje nou vertellen dat zijn hond gedekt was op zijn eigen slaapkamer en tja, wij hadden geen keuze meer om het wel of niet te doen, de natuur besloot en wie weet het nu beter als moedernatuur.
Voor nu nemen we even een paar weken rust om er daarna weer met zijn alle tegenaan te kunnen.

Ayla Gáfa Högnisdóttir Trygg Vinur is op 15 en 16 December succelvol gedekt door Askur Eskilsson Saeldarlifs.

Ayla X Askur tweede dekking