De Dracht!

Vandaag, zondag 20Maart Het einde van de dracht komt in zicht!
Sinds de afgelopen week is Yndí wat vaker onrustig, ze hijgt wat meer, vaak savonds. Ook moet ze meer uit om haar behoefte te doen. Op de controle echo is gebleken dat de pup erg beweeglijk is, dat is natuurlijk super, maar Yndí kan daardoor wat meer last hebben. We geven haar hetzelfde voer, maar nu 4x per dag ipv 2x, zo valt het niet zo zwaar op de maag. We hebben vandaag voor de eerste keer de pup gevoeld, wauw, hoe mooi en bijzonder is dat, trots!

Nog maar een paar dagen te gaan en dan mag onze puppendup komen.
We vinden het heel erg leuk, maar ook onwijs spannend of het allemaal goed gaat. We hopen op een natuurlijke bevalling en dat mams een gezonde pup ter wereld brengt. Alle voorbereidingen zijn getroffen, de werpkist en de puppyren staan klaar en zijn grondig getest, Yndí lag meteen in de werpkist en tante Raena nam haar taak als bodyguard zeer serieus!
De puppyren en werpkist goedgekeurd happy dogs Yndi drachtig 1 Yndi en Raena Yndí in de werpkist Yndi in en tante Raena voor de werpkist yndies buikje2 yndis buikje Yndís buikje

De controleecho:
Afgelopen donderdag hebben we de controle echo gehad. Natuurlijk hoopte we stiekem dat er nog een pup verstopt zou zitten, maar de echo liet zien dat het écht nog steeds maar één pup is. De pup ontwikkeld zich goed, het hartje klopt en de pup is erg beweeglijk. Wij zijn helemaal blij en trots!

Yndí op en top drachtig!
Mevrouw begint langzaamaan te groeien, haar tepels zetten op en haar gewicht komt aan.
Haar gedrag is anders, ze is aanhankelijk (iets wat wij helemaaaaal niet erg vinden, want knuffelen doen we graag en madam gaat er dan ook helemaal voor liggen), ze slaapt en rust veel, ze speelt wel, maar minder veel en lang als anders en ze blijft soms wat achter tijdens het wandelen.
12789910_899944706784889_689720851_o

De voorbereidingen:
De weegschaal en de puppyren zijn grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd. De dames hebben de puppyren goedgekeurd.
12782455_899944713451555_155618390_n  12788843_899962183449808_407467456_o

De drachtecho!
Vanmorgen was het dan zover, de drachtecho stond gepland. Eigenlijk wisten we al bijna zeker dat Yndí drachtig zou zijn. Maar natuurlijk niet minder spannend, het is toch fijn als onze vermoedens bevestigd worden met een stel bevruchte vruchtzakjes. Daar gaan we dan, Yndí op haar rug liggend tussen twee kussens, een lichte protest tot ze zich heerlijk overgaf en zelf mee naar het scherm wilde kijken, Yndí’s buikje kaal geschoren, gel op haar buikje en de echo kon beginnen. Daar was hij dan, duidelijk zichtbaar, een zwart rondje met daarin het vruchtje, wauw, hoe mooi en bijzonder om dat te mogen zien en ons gevoel werd bevestigd met “ze is drachtig”. Het hartje klopte, het vruchtje is nu 1x2cm. En dan gaat de zoektocht verder, eens kijken of we nog een vruchtzakje kunnen vinden, ondertussen de blaas ook goed in beeld en ja daar kwam ook een tweede vruchtzakje, maar hoe goed we ook keken, het vruchtzakje was/is leeg. Dat is het dan, na een grondige zoektocht, zit er één vruchtzakje bevrucht en één leeg vruchtzakje in Yndí’s buikje.

Poeh, met een dubbelgevoel lopen we de behandelkamer uit. We zijn ontzettend blij dat Yndí drachtig is, maar we hebben ook zorgen, vooruitdenkend aan de bevalling. Zou alles goed gaan? Wordt de pup niet te groot? En dan, als de pup er is, Hij/Zij heeft geen broertjes en of zusjes om mee te spelen, we zullen dus nog harder onze best moeten doen om de pup zo optimaal mogelijk te socialiseren. Maar we gaan ervoor! We hebben en houden goed contact met de dierenarts en we hebben een controle echo gepland om te kijken of alles goed gaat met de puppendup.

Lief kleintje, meer dan welkom, lief kleintje groei maar goed en ook al ben/kom je alleen, je bent nu al bijzonder en voor ons een groot wonder!!! <3

DAP Bernheze drachtecho YndíA DAP Bernheze drachtecho Yndí