Over ons

Even voorstellen.. 
Wij zijn Olaf & Yvonne. Wij wonen in Apeldoorn (GLD).
We hebben elkaar leren kennen door onze gemeenschappelijke interesse in de IJslandse honden. Ik had op dat moment drie IJslandse honden, Raena fra Isafold, mijn eerste IJslandse hond (zij woont inmiddels bij mijn ex-partner), Yndí fra Isafold (zij is woont inmiddels ook bij mijn ex-partner en dus ook bij Raena) en dochter Ayla Gáfa Högnisdóttir Trygg Vinur (Ayla is onze eerste IJslander uit eigen foklijn). Olaf heeft één IJslandse reu, Askur Saelderlifs en samen hebben we besloten Bibi uit het B-nest van Yndi X Askur te houden en nu hebben we dus drie geweldige IJslandse honden.

Olaf samen met BibiIMG_8035
Ik samen met BibiIMG_8739

Onze honden:
“allemaal uniek”

Raena fra Isafold geboren op 03.03.2011
IMG_3658
Raena is/was mijn eerste IJslandse hond. Raena is een heel bijzonder hondje, ze is heel pienter, ze leert snel, vind het onwijs leuk om met en voor je te werken, kent veel trucjes, blaft nauwelijks enkel op commando, is zeer zelfstandig en kan goed alleen zijn.
Dat is dan ook de reden dat zij met mijn ex-partner is meegegaan.

Yndíslegur fra Isafold geboren op 08.10.2013
IMG_5635
Yndí is een lieve, sociale en rustige hond. Ze is erg gericht op mij. Momenteel is Yndí nog erg zoekende in onze “nieuwe” roedel. Voorheen was Raena de roedelleider en nu zij niet meer bij ons is, probeert Yndí deze taak te vervullen, maar met twee puberende honden als Askur en Ayla valt dat niet altijd mee. Yndí is wel de meest ervaren hond van de roedel. Yndí doet vaak haar eigen dingetje.. Af en toe heeft ze haar dolle vijf minuten en rent en speelt ze met de andere twee.

Ayla Gáfa Högnisdóttir geboren op 29.03.2016
42567720_1816752641770753_5661842686651400192_n
Ayla is een dochter van Yndí.
Ayla is een hele lieve, sociale, leergierige dame.
Ook is ze erg gevoelig en blaft een stuk meer als de andere.
Ze is gek op kinderen en houdt enorm van spelen en knuffelen.
Ik heb verschillende cursussen en workshops met haar gevolgd, ze leert snel en is erg gehoorzaam.

Askur Eskilsson Saeldarlifs geboren op 12.07.2016
askur
Heel anders als ik gewend was is Askur een echte reu. Een echte vlierenfluiter, hij doet graag zijn eigen ding (vogels verjagen, konijnen achterna rennen, katten gek maken en dat met hoge snelheid en veel kabaal). Hij KAN heel erg goed luisteren, maar het verschilt van dag tot dag en het is altijd maar weer de vraag wat voor dag hij heeft.  Met een heleboel geduld en een goede dosis humor komen we heel erg ver, want ach, met Askur is het nooit saai!
Askur is verder een hele rustige stabiele reu en is gek op zijn dames Yndí en Ayla.

Bibi Trygg Vinur geboren 12.10.2018
IMG_8734
Bibi komt uit ons B-nest en is een dochter van onze Yndi en Askur.
Bibi is een hele lieve, makkelijke pup. Ze heeft een zacht karakter. Ze is nieuwsgierig, ondernemend, leergierig en houdt van spelen en knuffelen.

Wij zijn lid van de Ras Vereniging IJslandse Hond in Nederland en aangesloten bij de Raad van Beheer en fokken uitsluitend volgens hun fokreglement. Wij proberen er alles aan te doen om gezonde en sociale IJslandse honden te fokken. Onze honden worden onderzocht op Heupdysplasie en Erfelijke oogaandoeningen. We fokken uitsluitend met IJslandse honden met HD-A/B en ogen VRIJ van erfelijke oogaandoeningen.

We doen ook regelmatig mee aan verschillende activiteiten, zoals: workshops (Cirkel -en balanstraining, SUPpen), shows, aankeuringen, club-en doedagen en de wandelingen, zoals jullie ook kunnen zien in ons foto-album. Ook organiseer ik zelf regelmatig wandelingen op ons vertrouwde wandelgebied Herperduin, Natuurgebied de Maashorst en nu ik in Apeldoorn woon hebben we ook de wens om eens een wandeling te organiseren op ’t Leesten te Ugchelen of recreatieplas Bussloo waar de honden van Oktober tot April mogen komen, hier zijn we zelf met onze roedel dan ook vaak te vinden.

Onze nestjes/puppen worden geboren een werpkist in de woonkamer, waar ze ook opgroeien en later in een puppyren kunnen vertoeven. Zo groeien ze op tussen de mensen en de andere honden en leren ze omgaan met verschillende dagelijkse geluiden (de deurbel, stofzuigen en dergelijke) en activiteiten en zo kunnen wij de puppen optimaal in de gaten houden, opvoeden en socialiseren.
Onze puppen gaan naar hun nieuwe baasjes met alle benodigde inentingen, ontwormingen, chip, stamboom, een puppypakket en een jaar lidmaatschap bij de Vereniging IJslandse Hond in Nederland.

Onze website wordt regelmatig bijgewerkt en geüpload. Zo kunt u onze bezigheden en vorderingen betreft het fokken volgen. Neem dus gerust nog eens een kijkje op onze website.

Wij wensen u veel lees en kijkplezier op onze website!

Olaf & Yvonne
En een pootje van Yndí, Ayla en Askur

KCM_VIJHN_2018_Sfeerfoto_05_o

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen:
Telefoonnummer: 06-20992226
E-mailadres: info@tryggvinur.nl

Website online sinds December 2012.
Onze kennel is geregistreerd bij de Raad v. Beheer sinds 19 Oktober 2012, onder de naam: “Trygg Vinur” wat “Trouwe Vriend” betekend.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.