VIJHN

Vereniging IJslandse Hond in Nederland

Waar staat de vereniging voor?
De vereniging is opgericht op 21 november 1991 door een klein groepje enthousiaste mensen die dit prachtige ras wilden behouden.
De vereniging is bedoeld voor liefhebbers en fokkers van IJslandse Honden.
Deze website is bedoeld voor iedereen die zich verbonden voelt met IJslandse honden. Op 4 maart 1999 is de vereniging  door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland erkend. Op de website vindt u veel informatie over het ras op allerlei gebied zoals gezondheid, karakter en schoonheid. Tevens organiseren wij  ons jaarlijks evenement de “Clubmatch” en  verzorgen wij tal van activiteiten waaronder onze club- en doedag, wandelingen en interessante lezingen. Voor fokkers houden wij twee maal per jaar een fokkersoverleg. 4x per jaar wordt er een clubblad uitgebracht met veel informatie over het ras, de activiteiten, show- en gezondheidsuitslagen, persoonlijke verhalen van leden, hobby’s met je hond en de dek- en geboorteberichten worden hierin vermeld.
Voor meer informatie kijk op de website van de VIJHN: www.verenigingijslandsehond.nl

Activiteiten: (deze staan ook altijd op de website en in het clubblad vermeld)
– Clubdagen zoals de jaarlijkse clubmatch, de jongehondendag, de aankeuring en de club-doedag
– Jaarlijkse algemene ledenvergadering
– Organiseren van workshops en trainingen
– Organiseren van wandelingen (3x per jaar op verschillende locaties)
– Fokkersoverleg

Lid worden:
Als lid van de Vereniging de IJslandse Hond in Nederland krijgt u 4x per jaar ons clubblad. Het blad staat boordevol informatie over de IJslandse Hond en over de vereniging, verhalen van de leden, geplande activiteiten en overige wetenswaardigheden.

Daarnaast wordt u geïnformeerd over en kunt u deelnemen aan de activiteiten georganiseerd door de vereniging; wandelingen, workshops, lezingen, clubdagen en (kampioenschaps)clubmatches.

Wilt u lid worden? Stuur dan een e-mail met als onderwerp ‘Nieuw lid’ naar secretariaat@verenigingijslandsehond.nl
Vermeld in uw e-mail het volgende:
Naam
Adres
Postcode en woonplaats
Telefoonnummer
E-mailadres