Week 2

Week 2 begon super, tot een pup in het weekend begon af te vallen, diarree kreeg en uiteindelijk futloos werd en niet meer wilde drinken. Ayla had ook diarree, maar zij at en dronk goed en was heel levendig en fit. Zondagochtend belden we met de dierenarts en hebben we puppydogmilk gehaald om bij te voeden, maar de pup pakte het flesje niet en ook met een spuitje ging het er niet in. We zijn zondagavond na overleg met de dierenarts toch maar naar de praktijk gegaan, maar goed ook want hij zat al tegen uitdroging aan. Hij kreeg een injectie met vocht, vitaminen, mineralen, zouten en suikers, dit zou hem een boost geven, zodat hij weer kon aansterken en daarnaast kreeg hij druppels om eetlust op te wekken, zodat hij weer zou gaan drinken. Het waren spannende uren en dagen, maar na twee dagen begon hij weer als een speer te eten en hij doet inmiddels hard zijn best om de rest terug in te halen. Ayla bleef ook diarree houden en niet zo’n beetje ook en ook zij verloor haar eetlust. We hebben maandag de ontlasting laten onderzoeken, het was gelukkig géén giardia. Dinsdag zijn we toch maar even met Ayla naar de dierenarts gegaan, het bleek om een darmontsteking te gaan, deze kan zijn ontstaan door een bacterie of virus (waarschijnlijk een besmettelijk virus). Ayla kreeg ook een vitaminen injectie en daarnaast een ontstekingsremmer en een eetlust opwekkend middeltje en we kregen speciaal voer mee naar huis, want ja ze heeft toch 6 grote cavia’s te voorzien van melk. Er was al snel resultaat, ze ging meteen weer goed eten en drinken, maar haar diarree hield aan. De volgende dag had de volgende pup zich gemeld met dezelfde symptomen, futloos, geen eetlust, afvallen en diarree en ook Ayla’s diarree werd niet minder. Weer naar de dierenarts, de pup kreeg een lichte boost, want zij was er gelukkig nog niet zo erg aan toe als de eerste pup, maar ze had het wel nodig om aan te sterken. Onze dierenarts wilde Ayla niet zomaar aan de antibiotica zetten, maar omdat de diarree in extreme aanhield hebben we toch in overleg besloten haar een lichte antibioticakuur te geven. Ik vond het best spannend, maar het had meteen resultaat, haar ontlasting was al snel weer genormaliseerd en ze eet en drinkt weer als een trein.
Afkloppen… het lijkt nu allemaal weer goed te gaan. We observeren de puppen de hele dag door, we wegen ze twee keer per dag, zo kunnen we snel constateren als ze afvallen en zo kunnen we snel handelen als het nodig is. We hopen en duimen dat alles goed gaat en blijft gaan.
Buiten alle zorgen omtrent Ayla en de puppen zijn de puppen deze week weer enorm gegroeid en hebben ze zich weer verder ontwikkeld. De oogjes van de puppen zijn open gegaan en ze proberen al echt op hun pootjes te staan. Ze worden steeds actiever en ze spelen al een beetje met elkaar.
Ik vind dit zo mooi en bijzonder om te zien en mee te maken!

Vader Askur en grote zus Bibi zijn ook regelmatig in de puppyren te vinden. Van de week moest ik zo lachen, ik betrapte Bibi erop dat ze met haar neus in de werpkist zat en toen ik er wat van zei was het al “te laat”, ze keek me met trots aan… ze had een van de puppen schoongelikt en gestimuleerd te plassen 😀 Afijn, Ayla heeft dus niet een hulp (Askur), maar twee ijverige hulpjes! Ayla vind het allemaal prima, mits er te veel prikkels om haar heen zijn, bijvoorbeeld als de kinderen druk zijn of we visite in huis hebben.

Deze week hebben we ook onze eerste puppyvisite mogen ontvangen.

Deze week iets minder algemene foto’s:
IMG_0138 IMG_0139 IMG_0149

IMG_0147

IMG_0151 IMG_0160 IMG_0166

IMG_0283

IMG_0279 IMG_0164 IMG_0154

IMG_0140

Weekfoto’s week 2:
AEvi:
IMG_0182 IMG_0196

AEvör:IMG_0198 IMG_0206

AEsa:IMG_0216 IMG_0221

AEgir:IMG_0231 IMG_0234

AEvar:IMG_0238 IMG_0243 IMG_0245

AEskja:IMG_0254 IMG_0268 IMG_0270